Καλώς ήρθατε
στο πανέμορφο νησί της Μήλου

Μήλος το νησί της θεάς Αφροδίτης, που ερωτεύτηκαν οι πειρατές και ύμνησαν οι ποιητές

Πρόκειται για ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων που θα βρείτε περίπου 70 παραλίες με καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, χρυσόλευκη άμμο και ονειρεμένα τοπία.

Κατά μήκους της παραλίας του λιμανιού βρίσκονται πολλά παραδοσιακά εστιατόρια και καταστήματα, που χαρακτηρίζονται από άψογη εξυπηρέτηση και φιλικότητα.

Από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Μήλου είναι ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ , ΟΙ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ , το Αρχαίο θέατρο , το Αρχαιολογικό , το Λαογραφικό , και το Μεταλλευτικό μουσείο, που είναι ανοιχτά για το κοινό και αξίζει να το επισκεφθείτε.

Η Μήλος είναι το πέμπτο νησί σε μέγεθος των Κυκλάδων με έκταση 151 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται στο ΝΔ τμήμα του νόμου και απέχει 88 ν.μ. από τον Πειραιά. Είναι από τα χαμηλότερα σε ύψος νησιά σε σχέση με τα υπόλοιπα των Κυκλάδων.

Το ψηλότερο σημείο είναι ο Προφήτης Ηλίας με ύψος 751 μέτρα και μετά ακολουθεί το Χονδρό Βουνό. Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Μήλου είναι το φυσικό της λιμάνι, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ασφαλή της Μεσόγειου.

Η Μήλος ξεχωρίζει τόσο για το ηφαιστειογενές έδαφος της όσο και για το πλούσιο σε ορυκτά και κοιτάσματα υπέδαφος. Η γεωλογική της σύσταση αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ηφαιστειογενή πετρώματα εξαιτίας της δράσης των ηφαιστείων. Αυτά έδρασαν κατά την διάρκεια των τελευταίων 3.000.000 χρόνων και σήμερα θεωρούνται σβησμένα. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι η ύπαρξη ποικίλων και ωραιότατων γεωμορφολογικών σχημάτων που μαγεύουν τον επισκέπτη, καθώς και το πλήθος των παράλιων με τις λευκόχρυσες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά.

X

Για να συνεχίσετε την πλοήγησή σας σε αυτό τον ιστότοπο, θα πρέπει να αποδεχθείτε τους όρους χρήσης και προσωπικών δεδομένων

Όροι Χρήσης